Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок  посети изненадващо Киев,

...
Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок  посети изненадващо Киев,
Коментари Харесай

Германия обеща непоколебима подкрепа за Украйна по пътя ѝ към ЕС

Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок  посети изненадващо Киев, като даде обещание непоколебима поддръжка за Украйна и похвали напредъка й по пътя към участие в Европейски Съюз.

" С голяма храброст и увереност Украйна пази и свободата на всички нас ", съобщи Бербок в изказване, публикувано от външното министерство при идването ѝ.

И Украйна може да " разчита на нас " в подмяна, добави Бербок.

" Няма да се откажем от напъните си да подкрепим Украйна в нейната отбрана против съветската експанзия: стопански, военно и в филантропичната " сфера, съобщи немският външен министър.

Това е четвъртото посещаване на Бербок в Украйна от началото на съветската инвазия през февруари 2022 година

Очаква се кандидатурата на Украйна за участие в Европейския съюз да бъде измежду тематиките за разискване с украинските публични лица по време на това пътешестване.

Украйна получи статут на претендент за участие в Европейски Съюз преди година и се надява тази година да стартира публични договаряния за това какво би трябвало да направи, с цел да затвърди кандидатурата си за участие.

Бербок акцентира, че Украйна към този момент е постигнала " добър прогрес " в някои области, в това число в правосъдните промени, само че сподели, че към момента има да извърви " прочут път " в битката с корупцията.

Тя удостовери " решителната поддръжка на Германия за Украйна по пътя ѝ към Европейския съюз ".

" И ние като Европейски Съюз в този момент би трябвало да работим бързо, с цел да подсигуряваме, че сме вярно позиционирани за повече столове на масата ", добави тя.

В изказването си Бербок изрази паника от насилственото депортиране на украински деца в Русия. Руският президент Владимир Путин " няма да се спре пред нищо ", с цел да пречупи украинския народ, сподели тя.

" Подкрепяме украинските управляващи и неправителствените организации, които работят за връщането на отвлечените деца вкъщи ", означи Бербок.

" Нищо не оправдава воденето на тази война на гърба на най-невинните - децата ", продължи тя. " Първата стъпка към мира е Путин да разреши на тези деца да се върнат вкъщи. "  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР